Copacii Paulownia, Baia Mare
20 punctede departajare
Paulownia EU - Reprezentanta

Copacii Paulownia

Paulownia EU - Reprezentanta

Contact:
Adresa: str.Victoriei, nr. 47, Baia Mare, Maramures
Telefon: 0744199190
E-mail: paulowniaromania.eu@gmail.com
Adresa web: http://www.paulowniaelongata.eu/
Detalii Copacii Paulownia (Paulownia EU - Reprezentanta)
Paulownia este un arbore (de asemenea cunoscut si sub numele de Copacul Printesei sau Copacul pasarii Phoenix), este copacul de esenta tare cu cea mai rapida crestere din lume. Daca este cultivat in conditii corecte, el poate ajunge la o inaltime de 15-20 metri in 4-5 ani si totodata recoltabil pentru productia de cherestea.

Arborele Paulownia joaca un rol foarte important in furnizarea de cherestea, lemn pentru industria mobilei, lemn de combustibil si in diverse alte scopuri.

Cunoscuta in industria cherestelei si a mobilei drept "aluminiul din lemn", Paulownia este cu 30% mai usor decât orice lemn comparabil, de esenta tare.

Arborele Paulownia este rezistent la contorsionare (creste drept), este rezistent la contractie (nu se despica) si in general rezistent la deformari. Are un lemn frumos, curat si neted. Nu are noduri.

Proprietatile sale de granulatie fina fac din Paulownia un copac cu lemn exceptional de potrivit pentru bare, paleti, mobilier de uz casnic, precum si placaj, case, prefabricate, semifabricate si panouri interne de constructie.

Paulownia este de asemenea crescut ca o sursa durabila de bio-combustibil, un pas decisiv spre rezolvarea crizei energetice mondiale.

Copacul natural se regenereaza de la sistemele existente de radacina, castigand pe merit apelativul de copacul pasarii Phoenix. Aceasta inseamna ca se pot recolta intre minim 3 si maxim 5 rotatii de crestere a lemnului fara a fi nevoie de replantare. Frunzele sale au o crestere rapida si au o capacitate imensa de absorbtie de bioxid de carbon.

Sistemul sau de radacini profunde ii da posibilitatea de a ecologiza suprafete degradate de sol. Radacinile sale adanci permit, de asemenea imbunatatirea calitatii solului si sa mentina sisteme subterane de apa.

Paulownia EU este o specie noua creata, testata si recunoscuta pe plan international de specialisti in domeniu, care nu se poate multiplica, prin urmare nu este o specie invaziva, indiferent unde este cultivata in lume.

Infintare de plantatie de Paulownia

Pentru a exista rentabilitate la infintarea unei plantatii este recomandat sa se inceapa afacerea cu minim 1 ha de teren. Rentabilitatea creste cu cat suprafata de teren este mai mare. Se recomanda plantarea din 3 in 3 m rezulta 1110 arbori/ha doar daca se face sistem de irigat. In cazul in care nu se face sistem de irigat se recomanda din 3,5 in 3,5 m si intra 880 arbori.ha sau 4 in 4 m si anume 600 arbori/ha. Un rasad sau butas de 8 saptamani de viata, moment in care se recomanda plantarea in perioada Martie-August.

Cost de infintarea plantatie paulownia pentru rasad sau arbust este de aproximativ 5 euro/buc,
pret variabil in functie de cantitatea comandata.

 Putem concluziona ca pentru 1 ha de teren plantat cu Paulownia EU investitia necesara este de:

- 3000 euro 1 ha cu schema de plantare 4/4m - profit 30.000 euro la taiere
- 4400 euro 1 ha cu schema de plantare 3,5/3,5 m - profit 44.000 euro la prima taiere.
- 5550 euro 1 ha cu schema de plantare 3/3 m - profit 55.500 euro dupa prima taiere.

Cultura de Paulownia EU necesita taierea arborelui de la baza dupa 6 luni de viata, deoarece acest fapt va duce la o crestere fara coronament si perfect dreapta de minim 5 m ceea ce va spori productia de cherestea de tip A.
Costul pentru un puiet/rasad de Paulownia este de 5 euro/buc

Exploatarea se poate incepe dupa 4 -5 ani cand copacul are minim 35 cm diametru sa fie o productivitate maxima. Pentru fiecare arbore de Paulownia EU se poate obtine minim 50 euro/buc, suma mentionata prin contract.

Dupa prima exploatare arborele va creste din nou intr-un ritm si mai rapid fara nici o investitie. Asiguram contracte pe termen lung de preluare a arborilor obtinuti dupa cicluri de crestere de cate 3,,4 sau 5 ani.

Arborele Paulownia trebuie comandat cu 10 saptamani înainte de momentul in care se doreste plantarea, deoarece este nevoie de 8 saptamani pentru faza incipienta de crestere ce se realizeaza in sere special amenajate. Intervalul de 2 saptamani este necesar pentru livrarea produsului in functie de zona in care se va face plantarea (ex: deal, ses, munte).

Pentru a se efectua livrarea la termen este necesara încheierea unui contract tip si achiatarea unui avans de 30% din valoarea toatala a comenzii.
Cuvinte cheie:
afacere profitabila, investitie sigura, copac cu cea mai rapida crestere, paulownia, planta energetica, copacii paulownia, paulownia romania, plantatii paulownia, importator paulownia, distribuitor paulownia, reprezentant autorizat paulownia, arbori paulownia, paulownia romania, paulownia cluj, paulownia brasov, rasad paulownia, arbust paulownia, infintare plantatie paulownia,
Domenii de activitate:
AGRICULTURA > utilaje agricole
ECOLOGIE
ENERGIE ELECTRICA
ENERGIE TERMICA
LEMN
Localizare pe harta:

Informatii generale

 
56891
 
Ratingul poate fi acordat o singura data pe zi de la un IP
 
 
Facebook Twitter