Afaceriromania: Programul Start Up, o şansă pentru investitorul român bugetul de stat 2018, noua ediție a programului de finanțare a firmelor mici și mijlocii are alocate credite de angajament de 700 milioane lei, însă există posibilitatea de majorare a acestui barem la prima rectificare bugetară până la nivelul a 1,2-1,3 miliarde lei, credite de angajament, pentru contractarea noilor finanțări cu antreprenorii, finanţare prin programul Start Up Nation în 2018. Creditele de de angajament necesită însă o altă rectificare bugetară, prin care să fie transformate în credite bugetare, adică bani efectiv puși în buget.

" />

Cautare

 

Programul Start Up, o şansă pentru investitorul român

Creat la: 2018-03-21 18:29:03

Investitorii români au la dispoziţie un instrument de finanţare extrem de generos. Începând cu luna aprilie, cei care doresc să înceapă mici afaceri se pot înscrie în noua sesiune a programului Start Up Nation. Prin bugetul de stat 2018, noua ediție a programului de finanțare a firmelor mici și mijlocii are alocate credite de angajament de 700 milioane lei, însă există posibilitatea de majorare a acestui barem la prima rectificare bugetară până la nivelul a 1,2-1,3 miliarde lei, credite de angajament, pentru contractarea noilor finanțări cu antreprenorii, finanţare prin programul Start Up Nation în 2018. Creditele de de angajament necesită însă o altă rectificare bugetară, prin care să fie transformate în credite bugetare, adică bani efectiv puși în buget.

Proiectele Start Up Nation beneficiază de finanţare guvernamentală nerambursabilă, fiind o alternativă la proiectele finanţate european.

În cadrul programului Start Up Nation, valoarea unui ajutor nerambursabil este de 200.000 de lei (circa 43.000 euro), pentru o firmă de tip IMM înființată după data de 30 ianuarie 2017. Vor beneficia de finanţare prin Start Up Nation în 2018 acei intreprinzători care vor îndeplini condiţiile impuse de accesarea finanţărilor. Este în curs de stabilire lista de coduri CAEN valabilă pentru acest an. Start Up Nation este o completare a acelor proiecte finanţate european destinate mediului de afaceri din România.

 
 
Facebook Twitter