Afaceriromania: Firmele care infiinteaza minimum 20 de locuri de munca vor primi bani de la stat

Cautare

 

Firmele care infiinteaza minimum 20 de locuri de munca vor primi bani de la stat

Creat la: 2014-02-03 23:33:23

Nu mai putin de jumatate din cheltuielile aferente salariilor a minimum 20 de oameni vor fi suportate de statul roman in cazul fiecarei firme care va crea aceste posturi si va recruta personal care sa le ocupe. Anuntul a fost facut de primul ministru al tarii, Victor Ponta, intr-o conferinta publica, la finalul intrevederii cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI).

euro

Premierul Romaniei a informat luni, 3 februarie, ca, potrivit schemei de ajutor de stat convenite cu FMI,  “statul va plati jumatate din valoarea totala a cheltuielilor salariale pentru companiile care creeaza minimum 20 de locuri de munca”, fara a fi vorba de o micsorare a impozitului sau a contributiilor sociale.

“Este vorba de jumatate din cheltuiala salariala, din tot ce in limbajul comun inseamna salariul pe care il plateste angajatorul privat", a precizat Victor Ponta.

Schema de ajutor prevede ca statul va plati atat jumatate din salariul net, cat si din taxele aferente, iar masura va fi aplicata de la 1 iulie 2014, pe o perioada de sapte ani.

O prima varianta normelor de aplicare ale masurii va fi facuta publica incepand cu luna aprilie a acestui an, astfel incat firmele care sunt interesate de schema convenita cu FMI sa poata sa faca preinscrieri in program.

Sistemul va functiona pe baza de decontari. Cu alte cuvinte, societatile vor plati toate cheltuielile salariale aferente locurilor de munca infiintate si perosnalului angajate pe acestea, iar statul va deconta, o data la trei luni, jumatate din costuri.

Programul este valabil atat pentru firmele nou-infiintate, cat si pentru cele acelea cu vechime in activitate, ci conditia sa infiinteze minimum 20 de posturi.

Mai mult, pe durata celor sapte ani de valabilitate a programului, orice firma poate lua parte la acesta, daca respecta conditiile impuse.

 
 
Facebook Twitter