Afaceriromania: Destinatiile turistice preferate de romani pentru Valentine's Day

Cautare

 

Destinatiile turistice preferate de romani pentru Valentine's Day

Creat la: 2014-02-11 19:42:10

Valentine’s Day a devenit aproape o sarbatoare nationala in Romania ultimilor ani. Tot mai multe cupluri aleg ca, pe 14 februarie, sa isi petreaca o minivacanta intr-o destinatie turistica romantica, pentru  a celebra iubirea. Unde prefera romanii sa evadeze de Ziua Indragostitilor?

turn eiffelinsula exoticadubai

Conform reprezentantilor agentiilor de turism, cele mai multe perechi de indragostiti opteaza pentru metropolele continentului european, atat din considerente financiare, cat si datorita comoditatii calatoriilor. Dar nu numai acestea sunt criteriile de selectie pentru sejururile de Valentine’s Day.

Locuri ca Turnul Eiffel din Paris, Venetia din Italia, castelele din Praga, Las Ramblas din Barcelona, Spania, sau chiar Amsterdamul tuturor promisiunilor se numara printre destinatiile favorite ale romanilor care vor sa-si aduca aminte toata viata de modul in care l-au sarbatorit pe Sfantul Valentin.  

Potrivit operatorilor din turism, numarul romanilor care se indreapta spre destinatiile externe pentru mini-vacantele de Valentine’s Day este mai mare, in acest an, cu aproximativ 15%, fata de 2013, dar asta si datorita faptului ca ziua de 14 februarie este vinerea, astfel ca indragostitii se pot bucura de un weekend prelungit.

Datele arata ca cele mai multe rezervari si-au facut perechile de indragostiti pentru orase europene precum, Venetia, Paris, Barcelona, Roma, Praga, Viena si Amsterdam. Acestea sunt si foarte accesibile pentru ca tarifele aplicate sunt de extrasezon, pentru orice city break.

Desi pretul unui sejur in Barcelona, Praga sau Viena este mai mic, ridicandu-se la 200-250 de euro, iar in Roma chiar la 150 de euro, cei mai multi romani aleg,  totusi, Parisul, ca destinatie de Valentine’s Day, desi costul este de aproape 300 de euro.

In continuare, Parisul este vazut ca orasul indragostitilor, prin excelenta, datorita numeroaselor locuri cu semnificatie ce pot fi vizitate. De la o cina la Turnul Eiffel, la plimbarile lungi pe Champs Elysees, la croazierele pe Sena, opririle la podurile istorice sau catedrala Notre Dame sau chiar vizitele la Luvru si Palatul Versailles, toate pot constitui puncte de atractie de Valentine’s Day.

Pe locul doi in topul preferintelor cuplurilor care vor sa evadeze de Valentine’s Day se afla Venetia, la fel, datorita istoriei sale romanice: Piazza San Marco, Podul Rialto, Bazilica San Marco, Palatul Dogilor sau gondolele de pe Gand Canal. Pe pozitia a treia se situeaza Barcelona cu ale sale Las Ramblas, Sagrada Familia, Parcul Guell si Plaça de la Catalunya.

Multe dintre agentii includ in pachetele turistice si tururi ale oraselor care urmeaza a fi vizitate, incluzand si ghizi care pot oferi toate informatiile necesare. Mai mult, unele hoteluri ofera, gratuit, si mici atentii oaspetilor: sticle de sampanie, cosuri cu fructe sau decoruri florale deosebite.

 
 
Facebook Twitter