Afaceriromania: Autoritatile romane ar putea solutiona problema soselelor inzapezite prin plantarea de arbori Paulownia

Cautare

 

Autoritatile romane ar putea solutiona problema soselelor inzapezite prin plantarea de arbori Paulownia

Creat la: 2014-02-01 13:12:48

Viscolul si zapada au facut ravagii, in ultima saptamana, in juedetele din Moldova si sudul tarii, putand milioane de oameni in pericol. Autoritatile romane s-au vazut din nou depasite de situatie, iar solutia avansata – plantarea de perdele forestiere - ar putea dura multi ani pentru a da rezultatele scontate. Nu insa si daca responsabilii ministerului de resort vor opta pentru arborii de Paulownia!

arbori paulownia in Romaniaplantatii paulownia romaniainfintare plantatie paulownia

Plantarea de arbori Paulownia pentru a crea perdele forestiere care sa protejeze drumurile impotriva zapezii si viscolului ar putea fi cea mai usoara si eficienta solutie pentru evitarea dezastrelor de pe sosele pe timp de iarna. Asta pentru ca arborele Paulownia are o crestere uimitor de rapida.

In trei sau patru ani, un arbore Paulownia poate ajunge pana la 15-30 de metri inaltime si la un diametru de 25-35 cm, spre deosebire de alte specii de copaci care au nevoie de ani buni pentru a atinge dimensinile potrivite astfel incat sa tina piept viscolului.

Cunoscut si sub numele de “copacul printesei”, Paulownia  este arborele de esenta tare cu cea mai rapida crestere din lume, fiind  recoltabil pentru productia de cherestea, pentru industria mobilei sau pentru combustibil.

Pentru ca este cu 30% mai usor decat alte soiuri de copaci de esenta tare, arborele Paulownia a fost denumit si “aluminiul din lemn”. Mai mult, este rezistent la contorsionare (creste drept) si la contractie (nu se despica), este  neted si nu prezinta noduri.

Totodata, Paulownia este si o sursa durabila de bio-combustibil, reprezentand o solutie inteligenta pentru rezolvarea crizei energetice mondiale.

Un alt avantaj care face din arborele Paulownia cea mai buna solutie pentru crearea de perdele forestiere pentru protectia soselelor este faptul ca, dupa taiere, se regenereaza din radacina, motiv pentru care este denumit si “copacul pasarii Phoenix”. In plus, frunzele sale au o au o capacitate imensa de absorbtie de bioxid de carbon, iar sistemul sau de radacini adanci poate ecologiza suprafete degradate de sol, mentinand si resursele subterane de apa.

Datorita caracteristicilor sale unice, arborele de Paulownia a suscitat interesul oamenilor de afaceri din intreaga lume. Si in Romania investitiile in plantatiile de Paulownia au inceput sa se dezvolte,  existand specialisti in domeniu care pot furniza acest arbore, dar si toate informatiile necesare pentru ca exploatarea sa se faca eficient si corect.

 
 
Facebook Twitter