Afaceriromania: Afla AICI cele mai importante informatii despre criptomonede si Bitcoin, Ethereum, Altcoins

Cautare

 

Afla AICI cele mai importante informatii despre criptomonede si Bitcoin, Ethereum, Altcoins

Creat la: 2018-03-22 00:07:14

Moneda digitala a inceput sa fie din ce in ce mai populara. Cel mai cunoscut este Bitcoin, urmat de Ethereum. Sunt aproximativ 1400 de monede la ora actuala. Odata cu aparitia mai multor monede, au inceput sa apara si exchangeuri unde se pot schimba intre ele si chiar cu euro/dolar. In ultimul timp se pune accent pe legalizarea criptomonedelor, Japonia fiind prima tara care le-a legalizat. 

Unele persoane investesc chiar din faza de ICO in proiect si cumpara moneda la pret preferential, iar altii cumpara la listarea acesteia pe exchange. Proiectele care au un produs in spate sunt cele mai sustenabile. Putem da un exemplu cu Ethereum, care are platforma de Smart Contract. Ca sa puteti avea o idee mai buna despre evolutia preturilor in cryptocurrency, luam ca referinta Bitcoin, care a inceput in 2009 la doar doi centi, iar astazi costa in jur de 9000 de dolari. Varful a fost atins in Decembrie 2017, ajungand sa valoreze chiar 20 000 de dolari. Au aparut si site-uri specializate, cum este Coin Info News, unde sunt informatii detaliate despre proiecte chiar din faza de ICO.

In momentul in care un proiect doreste sa se lanseze pe piata, el trebuie sa treaca prin faza numita „ICO” (Initial Coin Offering). Aceasta procedura are 3 etape: Private Sale, Pre-Sale si Crowdsale. In prima etapa, pot participa grupuri limitate de investitori, care beneficiaza de un discount urias la achizitionarea acestor monezi. In Pre-Sale, se pot achizitiona monezile la un pret preferential, cu un discount care poate ajunge pana la 60%. Iar in Crowdsale, o etapa la care uneori, in cazul proiectelor populare, nu se ajunge, poate participa oricine, urmand ca la incheierea acestei etape, care de obicei dureaza 30 de zile, sa fie listata moneda pe un exchange.

                                             coin info

O alta metoda prin care se pot castiga bani din aceasta industrie este prin minarea de criptomonede. Aceasta moneda este si cauza cresterii pretului placilor video din ultima vreme, datorita popularitatii ei. Pentru a mina eficient, este nevoie de hardware performant, de ultima generatie, insa trebuie avut in vedere consumul urias de curent care intervine in urma acestui procedeu. A aparut chiar si „cloud mining”, o metoda prin care se pot inchiria hardware-ul altor persoane pentru a mina diferite criptomonede.

In aceasta industrie, este vital accesul la informatii de calitate. Portaluri precum Coin Info News, un website de referinta in domeniu, ii ajuta pe cei interesati de acest domeniu sa se fereasca de inselatorii si de zvonuri false, care circula tot mai mult prin mediul online. O informatie aflata in timp util poate ajuta multe persoane sa realizeze un profit frumos, sau sa minimizeze pierderile. Fara un acces la informatii de calitate, o persoana poate pierde cu usurinta toate investitiile, deoarece a fost prost informata sau s-a panicat in momentul nepotrivit.

O mare problema in aceasta industrie o reprezinta hackerii si scamerii, persoane rau intentionate, care profita in special de necunostintele noilor jucatori pe piata criptomonedelor. Aceste persoane vaneaza cu o tenacitate de pradator noii veniti, in special pe grupurile de Telegram si le abordeaza ulterior, promitandu-le sa le vanda monede la pret preferential, pe care, desigur, nu le trimit niciodata spre persoanele naive care au crezut in onestitatea acestora. O alta metoda cunoscuta este prin promovarea unor site-uri „masca” pe motoarele de cautare, iar cand o persoana noua, care nu salveaza link-urile, cauta pe internet numele site-ului, poate ajunge pe un site „masca”, care arata exact ca si site-ul pe care persoana respectiva dorea initial sa ajunga. Acest site „masca” este realizat de hackeri, cu scopul de a afla datele private si securizate de conectare la portofelele victimelor, ca mai apoi sa le goleasca conturile de toate monedele. In urma acestor probleme, motoare de cautare precum Google au anuntat ca intentioneaza sa interzica promovarea criptomonedelor pe platforma lor, pentru ca nu doresc sa sustina astfel de hackeri. O alta metoda consta in trimiterea de e-mailuri false care par a fi din partea unor companii oficiale, in care se ofera posibilitatea de achizitionare de criptomonede la un pret preferential. Deseori, companiile oficiale afla despre aceste e-mailuri si trimit un e-mail de avertizare celor care ar putea fi vizati, insa de multe ori, este prea tarziu, pentru ca unele persoane au cazut deja in capcana acestor personaje rauvoitoare care cauta sa se imbogateasca de pe urma naivitatii noilor veniti.

In viitor, dupa legalizarea criptomonedelor, vom vedea un interes tot mai mare in acest segment, pentru ca lumea va avea mai multa incredere in el. Odata cu reglementarea acestui domeniu, scamerii si hackerii nu vor mai avea atat de multe unelte. Oamenii trebuie sa fie atenti, pentru ca sunt multe companii care folosesc numele de „crypto” sau al unei monede digitale si au monede interne care nu sunt listate pe exchange, insa sustin ca moneda lor poate sa depaseasca Bitcoin. Oamenii nu trebuie sa se lase dusi in eroare de informatii care nu sunt adevarate.

Noi nu recomandam ca oamenii sa investeasca banii care pun in dificultate viata familiei, deoarece piata este volatila, are urcari si scaderi de pret in functie de cerere si oferta si fiecare decide pe proprie raspundere. Pentru mai multe informatii despre crypto, va recomandam site-ul http://coininfo.news/

 
 
Facebook Twitter